Az Eskrima főbb részei

 

– BOTHARC

Magába foglalja az ütőfegyverek (bot, vipera, stb.) elleni pusztakezes védekezést, illetve ezen fegyverek, önvédelmi eszközök használatát. Egy vagy két bot forgatása közben az egész test mozog, ami igazán látványossá és hatékonnyá teszi a botos technikákat.

– KÉSHARC

A kés elleni önvédelem az Eskrima szerves része. Alapelvünk, hogy kés, és egyéb döfő/vágó fegyverek ellen is lehet hatékonyan védekezni, ha ismerjük a megfelelő taktikai és technikai elemeket. Így testi képességektől függetlenül el lehet hárítani a késelést.

– PUSZTAKEZES HARC

Minden módszerünk felhasználható mind eszközzel, mind pusztakézzel. Tehát egy mozdulat elsajátításánál valójában azonnal több technikát tanulunk meg. Ezáltal az Eskrima gyakorlója egyaránt kiváló fegyverforgatásban és ökölharcban is.

– MAROKBOT

Egy maroknyi ütőfegyver, ami megfelelő technikai tudás esetén megsokszorozza ütőerőnket és ügyességünket. Ez lehet akár egy toll, öv vagy táska. Bármi, ami egy képzett eskrimador kezébe kerül, azonnal önvédelmi fegyverré válik.

– UTCAI ÖNVÉDELEM

Speciálisan utcai veszélyhelyzetekre is felkészülnek a gyakorlók, ami magába foglalja nem csak önmagunk megvédését, hanem társaink megmentését is. Első a veszélyes szituációk felismerése és elkerülése, aztán az ezekből történő elmenekülés, illetve a konkrét önvédelmi technikák akár több fegyveres támadó ellen.