Versenyzés az Eskrimában

 

Bár a kőkemény küzdelmek közben szinte vért izzadnak a harcosok, mégis az Eskrima versenyeire a jó hangulat a legjellemzőbb. Villámgyors akciók, látványos mozdulatok, éles csattanások, hangos kiáltások, lelkes drukkolás és néha feszült csend, na meg sok-sok izgalom – ebben lesz része mindenkinek, aki ellátogat az Eskrima Világbajnokságra.

– FORMAGYAKORLATOK

Mintha egy keleti akciófilmet látna az ember, miközben az Eskrima verseny formagyakorlatait nézi. Látványelemekkel tarkított harci technikákat mutatnak be a versenyzők, melyeket pontozással értékelnek a bírók. (Gyerek, női, férfi, szenior,  csapat, súlycsoportokban.)

– FULL CONTACT KÜZDELEM EGY és KÉT BOTTAL

Igazi botokat használnak a versenyzők, de védőfelszerelésben, ami többé-kevésbé védi a testet. Folyamatos, megállás nélküli a küzdelem, így teljes erőbedobással, villámgyors támadásokkal és védekező taktikával kell harcolni. (Gyerek, női, férfi, szenior, csapat, súlycsoportok, egy és két bot.)

– FULL CONTACT KÜZDELEM HOSSZÚ BOTTAL

A legkeményebb és legveszélyesebb része a versenynek, ahol 150 cm-es botokkal vívnak a versenyzők. Új versenyszám, és Magyarországon lehet a Fülöp-szigetek után második alkalommal ebben is nevezni. (Női, férfi, két súlycsoport.)

– ELSŐ ÉRINTÉSES HARC BOTTAL

WEKAF Világbajnokságon először nálunk lehet indulni ebben a versenyszámban. Kevés védőfelszerelésben, de „soft”, azaz puha botokkal zajlik a küzdelem. Az kap pontot, aki elsőnek találja el az ellenfelét. (Gyerek, női, férfi, szenior, néhány súlycsoport.)

– ELSŐ ÉRINTÉSES HARC KÉSSEL

Szintén először nálunk lesz ilyen típusú küzdelem. Hasonlóan, mint a botnál, az kap pontot, aki először talál. (Gyerek, női, férfi, szenior, néhány súlycsoport.)